Tietosuojaseloste

Kiitos vierailustasi verkkosivustollamme www.liedellä.fi ja mielenkiinnostasi tietosuojakäytäntöjämme kohtaan.

Tässä tietosuojaselosteessa kerromme henkilötietojesi käsittelystä sivustollamme. Henkilötietoja ovat kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyvät tiedot. Noudatamme henkilötietojen käsittelyssä aina voimassaolevaa tietosuojalainsäädäntöä, kuten Euroopan unionin yleistä tietosuoja-asetusta.

1. Vierailu verkkosivustollamme

Tietojen käsittelyn tarkoitukset / oikeusperusteet:

Kun vierailet verkkosivustollamme, päätelaitteellasi käytetyn selaimen kautta palvelimellemme lähetetään automaattisesti seuraavat tiedot:

  • käyttämäsi päätelaitteen IP-osoite

  • päivämäärä ja kellonaika

  • ladatun tiedoston nimi ja URL

  • verkkosivusto/sovellus, jolta siirryit verkkosivustollemme (viite-URL)

  • tieto käyttämästäsi selaimesta ja tarvittaessa tieto käyttämäsi päätelaitteen käyttöjärjestelmästä sekä käyttämästäsi verkko-operaattorista.

Tiedot tallentuvat väliaikaisesti niin kutsuttuun lokitiedostoon seuraavia tarkoituksia varten:

  • sujuvan yhteyden muodostamisen varmistaminen

  • verkkosivustomme miellyttävän käytön takaaminen ja

  • järjestelmän turvallisuuden ja vakauden analysoiminen.

Tietojen käsittelyn oikeusperuste on oikeutettu etumme, joka perustuu edellä mainittuihin tietojenkäsittelyn tarkoituksiin (yleinen tietosuoja-asetus 6 artikla 1 kohdan f-alakohta).

Vastaanottajat/vastaanottajaryhmät:

Olemme ulkoistaneet henkilötietojen käsittelyä huolellisesti valitsemallemme yhteistyökumppanille yllä kuvatun tietojen käsittelyn toteuttamiseksi. Olemme asianmukaisella sopimuksella velvoittaneet heitä käsittelemään henkilötietoja tietoturvallisesti ja antamiemme ohjeiden mukaisella tavalla yeisen tietosuoja-asetuksen 28 artiklan mukaisesti.

Säilytysaika / säilytysajan määrittämisen kriteerit:

Tietoja säilytetään seitsemän vuorokauden ajan, minkä jälkeen ne poistetaan automaattisesti.

2. Yhteydenotot

Tietojen käsittelyn tarkoitukset / oikeusperusteet:

Jos otat meihin yhteyttä suoraan sivullemme ilmoitetun liedella@lidl.fi - sähköpostiosoitteen kautta, käytämme tietojasi yhteydenottosi käsittelemiseksi.

Tietojenkäsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta tai yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta. Meidän ja sinun yhteinen (oikeutettu) etu tähän tietojenkäsittelyyn perustuu tässä tapauksessa tavoitteeseen ohjata sinut oikealle yhteyshenkilölle, joka pystyy vastaamaan yhteydenottoasi koskevaan asiaan.

Säilytysaika / säilytysajan määrittelykriteerit:

Henkilötietoja säilytetään vain niin kauan kuin se on tarpeen henkilötietojen käsittelyn tarkoitusten toteuttamiseksi ja yhteydenottoasi koskevan asian käsittelemiseksi. Käymme tiedot säännöllisesti läpi, jolloin poistamme sellaiset tiedot, jotka eivät enää ole käsittelytarkoitukseensa nähden tarpeellisia, sillä yhteydenottosi on käsitelty ja et ole siihen enää meille kohtuullisen ajan sisällä palannut.

Jos lähetät pyynnön rekisteröidyn oikeuksien käyttämiseksi, säilytämme lopullisen vastauksemme lähettämisen jälkeen pyynnön ja sen johdosta tehtyjä toimenpiteitä koskevat tiedot sen aikaa, kuin se on tarpeen lakisääteisen osoitusvelvollisuutemme täyttämiseksi.

Tiedot Lidl Suomen asiakaspalvelulle tehtyjen yhteydenottojen käsittelystä ja säilytysajoista voit katsoa asiakastietojen käsittelyä koskevasta tietosuojaselosteesta täällä.

3. Evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden käyttäminen

Tietojen käsittelyn tarkoitukset / oikeusperusteet:

Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö, Niittymäentie 7, 02200 Espoo on rekisterinpitäjä evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden käyttöön liittyvissä käsittelytoimissa www.liedellä.fi -verkkotunnuksen alaisilla verkkosivustoilla.

Evästeet ovat päätelaitteellesi (esimerkiksi kannettava tietokone, tabletti, älypuhelin) verkkosivuillamme vierailun yhteydessä tallennettavia pieniä tiedostoja. Evästeiden lisäksi on olemassa myös muita vastaavia tekniikoita jotka voivat toimia kuten evästeet. Evästeet tai muut vastaavat tekniikat eivät vahingoita käyttämääsi päätelaitetta, eikä evästeissä ole viruksia, troijalaisia tai muita haittaohjelmia. Evästeisiin tallennetaan tietoa, joka muodostuu kulloinkin käytössä olevan päätelaitteen mukaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että saisimme evästeitä käyttämällä suoraan sinua koskevia tietoja.

Käytämme evästeitä ja muita tekniikoita verkkosivustojemme käyttöön liittyvien tietojen keräämiseksi ja käsittelemme tietoja seuraaviin tarkoituksiin riippuen käytetyn evästeen tai muun tekniikan luonteesta:

· Teknisesti välttämättömät: Nämä evästeet ja muut tekniikat ovat välttämättömiä, jotta pystyt liikkumaan sivustolla ja käyttämään sen eri ominaisuuksia. Ilman näitä et voi käyttää palveluitamme, kuten esimerkiksi katsomaan kaikkea sisältöä sivustolla. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.

· Käyttökokemus: Nämä evästeet keräävät tietoa, joka auttaa meitä ymmärtämään miten verkkosivustoamme käytetään. Käytössä olevien tekniikoiden avulla voimme ottaa huomioon todelliset tai oletetut mieltymyksesi verkkosivustojemme mukavaan käyttöön, kuten näyttämään verkkosivumme sinulle sopivalla kielellä.

· Statistiikka: Nämä tekniikat mahdollistavat meille anonyymien tilastojen luomisen palveluidemme ja verkkosivustomme käytöstä, jotta voimme räätälöidä ne vastaamaan tarpeitasi. Sen avulla voimme esimerkiksi selvittää, kuinka voimme mukauttaa verkkosivustomme entistä paremmin vastaamaan käyttäjien käyttötapoja.

Löydät alta luettelon käyttämistämme evästeistä ja muista vastaavista tekniikoista, mukaan lukien käsittelyn tarkoituksesta, tallennusajasta ja mahdollisesti käsittelyyn liittyvistä kolmansista osapuolista.

Teknisesti välttämättömät:

Eväste: cookie_control_consent. Tarjoaja www.liedellä.fi. Käytetään tallentamaan tieto evästeiden hyväksymisestä. Voimassaoloaika 2 vuotta. Tyyppi HTTP.

Eväste: cookie_control_enabled_cookies. Käytetään tallentamaan tieto evästeiden hyväksymisestä. Voimassaoloaika 2 vuotta. Tyyppi HTTP.

Käyttökokemus:

Eväste: recipe_likes. Tarjoaja www.liedellä.fi. Käytetään suosikkireseptien tallentamiseen. Voimassaoloaika 2 vuotta. Tyyppi HTTP.

Statistiikka:

Eväste: _ga. Tarjoaja Google Analytics. Rekisteröi yksilöllisen tunnuksen, jota käytetään tilastotietojen tuottamiseen siitä, miten kävijä käyttää verkkosivustoa. Voimassaoloaika 2 vuotta. Tyyppi HTTP.

Eväste: _gat. Tarjoaja Google Analytics. Käytetään rajoittamaan pyyntöjen määrää Google Analytics -palveluun. Voimassaoloaika 1 minuutti. Tyyppi HTTP.

Eväste: _gid. Tarjoaja Google Analytics. Rekisteröi yksilöllisen tunnuksen, jota käytetään tilastotietojen tuottamiseen siitä, miten kävijä käyttää verkkosivustoa. Voimassaoloaika 24 tuntia. Tyyppi HTTP.

Evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden käyttöön liittyvän käyttödatan käsittelyn yhteydessä käsitellään erityisesti seuraavia henkilötietokategorioita käsittelyn tarkoituksesta riippuen:

Teknisesti välttämättömät:

  • Käyttäjän syöttämät tiedot, jotta käyttäjän suostumus kyseisen verkkoalueen evästeiden käyttöön voidaan tallentaa (evästeasetusten hyväksyminen).

Käyttökokemus:

  • Asetukset käyttöliittymän mukauttamiseksi (esim. suosikkireseptin tallentaminen)

Statistiikka:

  • Pseudonymisoidut käyttöprofiilit, jotka sisältävät tietoa verkkosivustojemme käytöstä. Näitä tietoja ovat erityisesti:

    • selaimen tyyppi ja versio

    • käytetty käyttöjärjestelmä

    • viite-URL (edellinen vierailtu verkkosivu)

    • käytettävän päätelaitteen isäntänimi (IP-osoite)

    • palvelinpyynnön kellonaika

    • henkilökohtainen käyttäjätunnus ja

    • käynnistetyt tapahtumat verkkosivustolla (selausmallit).

  • IP-osoite anonymisoidaan säännöllisesti, joten sitä ei lähtökohtaisesti voida jäljittää käyttäjään.

Käyttökokemus- ja statistiikkaevästeiden sekä vastaavien tekniikoiden käsittelyn oikeusperuste on käsittelyyn antamasi suostumus (yleinen tietosuoja-asetus 6 artikla 1 kohta a alakohta). Teknisesti välttämättömien evästeiden käsittelyn oikeusperuste on oikeutettu etumme, jotta kykenemme näyttämään verkkosivustomme sisällön toimivalla tavalla (yleinen tietosuoja-asetus 6 artikla 1 kohta f alakohta).

Voit peruuttaa antamasi suostumuksen tai muuttaa sitä milloin tahansa ilman, että tämä vaikuttaa ennen suostumuksen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen. Poistamalla valintamerkit voit helposti peruuttaa antamasi suostumuksen kyseisiin käsittelytarkoituksiin. Täällä voit muokata haluamasi asetukset.

Vastaanottajat / vastaanottajaryhmät:

Käytämme evästeiden ja vastaavien tekniikoihin avulla kerättävien tietojen käsittelyssä käsittelyyn erikoistuneita ulkoisia palveluntarjoajia. Nämä huolellisesti valitsemamme palveluntarjoajat käsittelevät tietojasi meidän lukuumme henkilötietojen käsittelijöinä ja olemme asianmukaisin sopimuksen velvoittaneet kyseiset palveluntarjoajat käsittelemään henkilötietoja antamiemme ohjeiden mukaisesti. Kaikki evästelistauksessa luetellut palveluntarjoajat käsittelevät tietoja henkilötietojen lukuumme henkilötietojen käsittelijöinä.

Säilytysaika / säilytysajan määrittämisen kriteerit:

Löydät tiedot evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden säilytysajoista evästelistauksestamme. Mikäli voimassaoloaika on merkitty ”pysyväksi” evästelistauksen "Säilytysaika"-sarakkeessa, eväste tallennetaan pysyvästi siihen asti kunnes siihen kohdistuva suostumus peruutetaan.

4. Oikeutesi rekisteröitynä

Yleiskatsaus

Voimassa olevan lainsäädännön mukaan sinulla on seuraavat oikeudet henkilötietojesi käsittelyyn liittyen:

  • oikeus saada pääsy tietoihin,

  • oikeus tietojen oikaisemiseen,

  • oikeus tietojen poistamiseen,

  • oikeus käsittelyn rajoittamiseen,

  • oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

  • vastustamisoikeus

  • oikeus peruuttaa antamasi suostumus milloin tahansa.

Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, että sinua koskevia henkilötietoja käsitellään tai että niitä ei käsitellä. Tiedon etsimiseksi tarvitsemme sinulta ensin tarpeelliset tiedot sinun tunnistamiseksesi. Jos käsittelemme henkilötietojasi, sinulla on oikeus saada tietää mitä sinua koskevia tietoja rekisteriimme on tallennettu edellyttäen, ettei tiedon antamista ole laissa rajoitettu.

Sinulla on oikeus saada tieto:

  • käsittelyn tarkoituksista

  • käsitellyistä henkilötietoryhmistä

  • vastaanottajista tai vastaanottajaryhmistä, joille olemme luovuttaneet tai aiomme luovuttaa henkilötietojasi

  • henkilötietojesi suunnitellusta säilytysajasta tai säilytysajan määrittämiskriteereistä

  • luovutammeko tai siirrämmekö henkilötietojasi kolmanteen maahan ja mitä asianmukaisia suojatoimenpiteitä sovellamme siirtoihin

  • oikeudestasi tehdä valitus valvontaviranomaisille

  • oikeudestasi pyytää meiltä sinua koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista

  • oikeudestasi pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista

  • oikeudestasi vastustaa henkilötietojesi käsittelyä

  • automaattisesta päätöksenteosta, muun muassa yleisen tietosuoja-asetuksen 22 artiklan 1 ja 4 kohdassa tarkoitetun profiloinnin olemassaolosta, sekä näissä tapauksissa merkitykselliset tiedot käsittelyyn liittyvästä logiikasta samoin kuin tiedot kyseisen käsittelyn merkittävyydestä ja mahdollisista seurauksista

Jos henkilötietoja siirretään kolmanteen maahan tai kansainväliselle järjestölle, sinulla on oikeus saada ilmoitus yleisen tietosuoja-asetuksen 46 artiklassa tarkoitetuista siirtoa koskevista asianmukaisista suojatoimista.

Oikeus virheellisten tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus vaatia, että oikaisemme ilman aiheetonta viivytystä sinua koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot. Sinulla on oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä muun muassa toimittamalla meille lisäselvitystä asiasta.

Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on oikeus vaatia meitä poistamaan sinua koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, mikäli jokin seuraavista edellytyksistä täyttyy:

  • jos emme enää tarvitse henkilötietojasi niihin tarkoituksiin, joita varten olemme ne keränneet tai joita varten käsittelimme niitä muutoin

  • jos olemme käsitelleet henkilötietojasi lainvastaisesti tai meidän tulee poistaa henkilötiedot meihin sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi

  • peruutat käsittelyyn antamasi suostumuksen, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta

  • vastustat henkilökohtaisiin syihin vedoten käsittelyä, joka on tarpeen rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi, jolloin emme enää saa käsitellä henkilötietoja, paitsi jos voimme osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

  • henkilötiedot on kerätty yleisen tietosuoja-asetuksen 8 artiklan 1 kohdassa tarkoitetun tietoyhteiskunnan palvelujen tarjoamisen yhteydessä.

Mikäli olemme julkistaneet henkilötietosi ja meillä on velvollisuus poistaa tietosi, on meidän käytettävissä oleva teknologia ja toteuttamiskustannukset huomioon ottaen toteutettava kohtuulliset toimenpiteet, ilmoitettava henkilötietoja käsitteleville rekisterinpitäjille, että olet pyytänyt poistamaan näihin henkilötietoihisi liittyvät linkit tai näiden henkilötietojen jäljennökset tai kopiot.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla voi olla oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä. Rajoitamme käsittelyä pyynnöstäsi, mikäli kyse on lainsäädännössä määritetyistä tilanteista, sinulla on oikeus edellyttää meiltä käsittelyn rajaamista, jos jokin seuraavista edellytyksistä täyttyy:

  • kiistät henkilötietojesi paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa voimme varmistaa henkilötietojen paikkansapitävyyden;

  • käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan niiden käytön rajoittamista;

  • emme enää tarvitse kyseisiä henkilötietojasi käsittelyn tarkoituksiin, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi;

  • olet vastustanut henkilökohtaisiin syihin vedoten henkilötietojen käsittelyä, joka on tarpeen rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi ja odotamme sen todentamista, syrjäyttävätkö meidän oikeutetut perusteet sinun perusteesi.

Kun henkilötietojesi käsittelyä on rajoitettu, niitä voidaan säilyttämistä lukuun ottamatta käsitellä ainoastaan suostumuksellasi taikka oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai toisen luonnollisen henkilön tai oikeushenkilön oikeuksien suojaamiseksi tai tärkeää unionin tai jäsenvaltion yleistä etua koskevista syistä.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada itseäsi koskevat henkilötiedot, jotka olet itse toimittanut meille, ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, mikäli henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen tai sellaisen sopimuksen täytäntöönpanoon, jossa olet itse osallisena ja käsittely suoritetaan automaattisesti.

Kun käytät oikeuttasi siirtää tiedot järjestelmästä toiseen, voimme siirtää tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, mikäli tämä on teknisesti mahdollista.

Vastustamisoikeus

Sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseensa liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä, paitsi jos pystymme osoittamaan, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi tai jos henkilötietojesi käsittely on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Meidän tulee tällöin poistaa sinua koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, jos tietojen käsittelylle ei ole olemassa huomattavan tärkeää ja perusteltua syytä.

Tätä yleistä vastustamisoikeutta sovelletaan kaikkiin tässä tietosuojaselosteessa kuvattuihin käsittelytarkoituksiin, joissa käsittely tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan perusteella.

Oikeus tehdä valitus tietosuojan valvontaviranomaiselle

Pyrimme aina ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet suoraan kanssasi. Sinulla on kuitenkin oikeus saattaa henkilötietojen käsittelyä koskeva asia myös tietosuojaviranomaisen tutkittavaksi. Suomessa toimivaltainen tietosuojan valvontaviranomainen on tietosuojavaltuutetun toimisto.

5. Rekisterinpitäjän ja tietosuojavastaavan yhteystiedot

Verkkosivuston (www.liedellä.fi) rekisterinpitäjä on Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö.

Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö

Niittymäentie 7 / PL 500

02200 Espoo

Voit ottaa yhteyttä rekisterinpitäjään olemalla yhteydessä osoitteeseen liedella@lidl.fi.

Tietosuojaan ja henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä Lidl Suomen tietosuojavastaavaan osoitteeseen tietosuoja@lidl.fi.