Suomi-viikko on hitti Ruotsin Lidleissä – nämä tuotteet lentävät hyllystä

Suomi-viikko eli Finnish Week on Ruotsin Lidlin yksi suosituimmista teemaviikoista. Silloin länsinaapurissa poimitaan ostoskoriin muun muassa Sinistä Lenkkiä ja Sisu-pastilleja.

30.11.2021 | teksti Ella Pesonen | kuva iStock, Lidl, kuvankäsittely Liedellä-toimitus

Lidlit ovat tunnettuja teemaviikoistaan. Säännöllisin väliajoin ruokakauppojen hyllyt täydentyvät eri maiden perinteisillä herkuilla: esimerkiksi Kreikka-viikolla valikoimassa on moussakaa ja aitoa kreikkalaista oliiviöljyä, Espanja-viikolla perunamunakasta ja tapas-pöydästä tuttuja perunakroketteja sekä Italia-viikolla ilmakuivattua kinkkua ja herkkuoliiveja.

Ruotsin Lidleissä yksi suosituimmista teemaviikoista on Finnish Week eli Suomi-viikko. Se järjestetään nykyään suuren suosionsa takia jopa kolme kertaa vuodessa.

Suomalaisen teemaviikon aikaan myymälöissä riittää asiakkaita, ja suosituimmat tuotteet loppuvat usein jopa kesken.

Suomi-viikko kiinnostanee etenkin ruotsinsuomalaisia. Suomi ulkomailla -sivuston mukaan Ruotsissa asuu yli 150 000 Suomessa syntynyttä henkilöä, ja ensimmäisen, toisen tai kolmannen polven suomalaisia arvioidaan asuvan Ruotsissa noin 675 000.

Mitkä meille tuikitavalliset ja supisuomalaiset ruokatuotteet sitten villitsevät kansaa Ruotsin Lidleissä?

Suomi-viikkojen suosituimmat tuotteet:

1. HK Sininen Lenkki

2. Koskikylän Lihapiirakat

3. Deliciest Lihapelmenit

4. Pouttu Lauantaimakkara

5. Halvan lakritsit ja salmiakit, kuten Lakumatot ja Vanhat Autot

6. Sisu-pastillit

Valmispitsoja, satuhahmoja ja kansallissuklaata – myös nämä nähdään valikoimassa

Suomi-viikkojen valikoimasta löytyy edellä mainittujen lisäksi muitakin tuttuja tuotteita. Makeis- ja keksipuolella on tietysti tarjolla Fazerin maitosuklaata sekä Muumi-keksejä.

Valmisruokahyllyssä asiakkaita tervehtivät Atrian jauhelihapitsat ja kinkku-ananaspitsat – eli kansankielellä tutummin tunnetut roiskeläpät.

Suomen perinteisempää ruokapuolta edustavat kaalikääryleet, veriohukaiset, maalaishyytelö, rosvopaisti ja palviryynimakkara.

Käyttötavarapuolen erikoisuuksia ovat Serla-vessapaperi sekä terva- ja mäntysaippuat.

Kun asuu tarpeeksi kauan ulkomailla, alkaa ikävöidä kotimaastaan tuttuja ruokia, herkkuja ja käyttötavaroita. Suomalaisia asuu ympäri maailmaa – heidän onnekseen suomalaisia tuotteita, kuten lakuja, ruissipsejä ja lihapiirakoita, myydään jo ruotsalaisten ja tanskalaisten tuotteiden rinnalla Nordic Food -teeman kautta monissa muissa Lidl-maissa.